PERU 2018Nebudete se někdo nacházet v okolí Cuzca zhruba tak v období 12.-.16.2.2018? :)Zdravím všechny,nemáte někdo aktuální zkušenost z Machu Picchu? Respektive konkrétní otázka je, že jsem četl, že se od 1.7.2017 změnily pravidla a vstup je možný pouze s průvodcem. Je tomu opravdu tak?Dále se rozdělil vstup na ranní a odpolední návštěvu. Který čas je lepší? Jít tam ráno/dopoledne nebo odpoledne? (S přihlédnutím na počasí v únoru)Potom ohledně cesty do Aguas Calientes. Předpokládám, že budu mít na návštěvu Machu Picchu tak zhruba 3 dny, tak by mě zajímalo, zda je lepší jet autobusem z Cuzca do Hidroelectrica (zná někdo cenu přímého busu) a pak jít pěšky, přespat tam, jít na Machu Picchu, zase tam přespat a další den cestu do Cuzca. Nebo se vyplatí (i přes tu vyšší cenu) si zaplatit vlak z Cuzca přímo do Aguas Calientes a zkrátit si to na 2 dny?Díky všem za rady a tipy. .

Peru - Machu picchu

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

Sli jsme to po schodech. Jinak bus stal 5 usd 🤦‍♀️.

0 Citovat

Jak dlouho jste to šli po schodech?

0 Citovat

Ty jo, uz nevim presne, byli jsme u brany v 7.15 tesne pred otvirackou v 7.30 abysme tam byli temer sami, takze cca 2h. A sli jsme sami. To ted asi uz nebude. A skutecne nas slo dovnitr asi 20, takze cca pul hodiny jsme tam courali a fotili takhle v par lidech.

0 Citovat

V mém případě to už bylo v roce 2005, kdy jsem věnoval Machu Picchu celý den (včetně kopce Huayna Picchu, Templo de la Luna a vyhlídky na El Puente Inca).

Podél řeky i po schodech jsem to šel tam i zpět, ale časově už si to moc nevzpomínám, tak jsem použil mapy.cz (zřejmě okolo 2 hodin jedním směrem).

po-schodech.jpg
podel-reky.jpg

0 Citovat

Praví muži jdou čtyři dny pěšky po Inca Trail ☺️ Vynikající zážitek, doporučuji.

1 Citovat

Inca Trail neboli Camino Inca znam jen z doslechu a mel jsem zato, ze se na nej vydavaji nejenom tvrdi chlapi. Pokud jsi jej absolvoval nedavno, na kolik prosim pruvodci, jidlo, piti atd. v soucasnosti prijdou? Jaka byla taboriste a kolik jste na stezce potkavali lidi?

Pred spoustou let jsem o Inca Trailu take slysel, ale pripadl mi spise jako takova komercni akce, tak jsem se nezucastnil. Misto toho jsem uvital raritni moznost se projet vlakem v Peru. 
Zrejme jsou v celem Peru prubezne funkcni pouze 3 zeleznicni trate:

* Cusco - Aguas Calientes
* Lima - Huancayo
* Huancayo - Huancavelica (tzv. Tren Macho)

Vzpominam, ze cela trasa Cusco - Aguas Calientes nebyla zrovna levna, ale dostal jsem doporuceni jet levne colectivem Cusco - Ollantaytambo a pak tim nejlevnejsim vlakem pro gringos az do Aguas Calientes (rok 2005 ... jizdenka 20 usd). Samozrejme pro mistni Peruance je ta jizdenka v solech jeste levnejsi. Jinak o jizde v luxusnim vlaku jmenem Hiram Bingham jsem si tenkrat mohl jen nechat zdat.

0 Citovat

V Peru funguje ešte spojenie Cusco - Puno a Cusco - Arequipa, ale sú to luxusné vlaky s trochu inými cenami 

0 Citovat

Díky za doplnění.

Už to vidím na webu: https://book.perurail.com/

Pěkná snobárna s luxusem hned za několik stovek až tisíců dolarů ...

0 Citovat

To měl být vtípek, Jakube.  Cestopis z 2016 je zde: https://www.cestujlevne.com/cest...-svych-401

0 Citovat

Ještě 2 dny (13.-18.12.) běží akce u PeruRail. S kuponem PERU50 je sleva 50% na vlakove jizdenky v obdobi do 31.3.2025.

Ja to vyuzil. Za zpatecni pro dva byla sleva 155,-USD. To jde 🙂 Btw. vim o lowcost variante colectivo+peskobus, ale neni cas.

A dotaz. Tikety na MP jsou zatim pro 2025 na ofiko strankach nedostupne. To se spousti vzdy az po novem roce na ten dany rok?

2 Citovat

Napríklad na môj dátum začiatkom februára sa začínajú predávať 13.1.

btw rovnakú zľavu má aj Inca Rail a cena je ešte o pár drobných nižšia, stihol som už ale kúpiť PeruRail 😁

1